Уточнення від Повітряних сил: над Києвом не збивали 15 ракет

Відео
Поділитися
Уточнення від Повітряних сил: над Києвом не збивали 15 ракет Ілюстративне фото © Википедия
ОК "Центр" опікується не лише столицею, але й низкою областей.

Сьогодні пресслужба Повітряних сил ЗСУ повідомила, що під час нічної атаки в зоні Оперативного командування "Центр" Силами оборони було ліквідовано 15 ворожих ракет, що деякі ЗМІ протрактували так, нібито всі цілі ліквідували саме над Києвом. Але це не так, про що в ефірі "Радіо Свобода" розповів речник ПС Юрій Ігнат. 

Він уточнив, що одна з ракет була збита на півдні, а інші 14 – в зоні реагування ОК "Центр". Але слід розуміти, що це не лише столиця, але й області, розташовані в центральній та північній частинах України. 

До слова, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який першим розповів деталі нічної атаки, також одразу повідомляв, що 15 ракет були ліквідовані саме в зоні ОК "Центр", а не над столицею. За його словами, сумарно ворог вночі випустив по Україні 25 цілей, з яких 23 були збиті. 

Ігнат знову спростував вчорашню заяву мера Києва Віталія Кличка про те, що наліт дронів на столицю в ніч на 8 травня був наймасовішим за весь час повномасштабної війни. Це не так. Найчисельніша атака ворожих безпілотників, за словами військового, була в новорічну ніч. 

Нагадаємо, вчора речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат попереджав, що успішна робота ППО не гарантує безпеки. Він пояснив, що постраждати можна і під час падіння уламків збитих ракет та БПЛА. 

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі