2023 рік може стати переломним у війні з агресором – генерал-лейтенант

Поділитися
2023 рік може стати переломним у війні з агресором – генерал-лейтенант © Командування Повітряних сил ЗСУ / Facebook
Для перемоги Україні необхідні дві складові.

Генерал-лейтенант, командувач Повітряних Сил Анатолій Кривоножко розповів, як переламати хід війни і вигнати окупантів з нашої землі. Про це повідомляє Генштаб.

За його словами, для поставлених задач необхідне новітнє озброєння, аби максимально закрити небо і підходи противника до наших теренів. А також потрібно активувати буферну зону біля повітряних кордонів, бо звідти ворог здійснює підступні повітряні удари по нашій території, цивільній інфраструктурі та мирним мешканцям.

«Саме для цього, ми просимо надати літаки F-16. Винищувачі сучасного 4++ або 5-го покоління – це важлива складова оновленої системи ППО. Дані винищувачі допоможуть наростити її можливості, а саме – збільшити ефективність застосування авіації по всіх типах повітряних цілей, щоб недопустити підхід противника на критичну відстань», - зазначив генерал.

Він нагадав, що дальність виявлення F-16 складає 200-250 км, а зараз можливості РЛС МіГ-29 – лише 70-80 км.

«Українські льотчики працюють на старій техніці, на межі надможливостей, ризикуючи щохвилини своїм життям. Вони мають потужний досвід ведення сучасного бою, тому готові якнайшвидше перенавчитися на новий тип озброєння. В подальшому це слугуватиме захисту не лише України, а й Європи, сприятиме становленню миру і безпеки у всьому цивілізованому світі».

Раніше зазначалося, що передача Україні польських та словацьких винищувачів МіГ-29 лише частково посилить спроможності винищувальної авіації Повітряних Сил України, але в жодному разі не вирішить питання підготовки до контрнаступу та перемоги.

Докладніше читайте в матеріалі "Чому поставки Україні радянських винищувачів МіГ-29 - погана ідея".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі