Литва посилює охорону кордону з Білоруссю

Поділитися
Литва посилює охорону кордону з Білоруссю
До неї будуть залучені додаткові сили прикордонників.

Литовська Державна прикордонна служба (VSAT) планує кількісно посилити охорону кордону у відповідь на загрозу від найманців ПВК "Вагнер" у Білорусі . Про це повідомляє видання Delfi.

"Ситуація на кордоні з Білоруссю та Росією зараз стабільна. Вона залишається напруженою. Імовірність провокацій висока, якщо мати на увазі, що зараз у Білорусі розміщені найманці з "Вагнера". Однак поки що якихось особливих провокацій чи додаткової активності біля кордону з Білоруссю та Росією ми не бачимо", – розповів виданню керівник VSAT Рустамас Любаєвас.

Посадовець повідомив, що на даний момент поблизу кордону з Білоруссю застосовують адекватні положенню заходи безпеки. Проте планується збільшити кількість охоронців кордону. "Ми з МВС зараз розглядаємо можливість збільшення наших потужностей на кордоні з Білоруссю… Було прийнято відповідні рішення. Найближчим часом ми плануємо збільшити наш контингент біля кордону з Білоруссю", – сказав Любаєвас.

Він також переконав, що співробітники VSAT готові до будь-яких сценаріїв, для чого проходять підготовку. "Передбачено певні алгоритми. Наші прикордонники з ними ознайомлені, проводимо навчання. Якщо ситуацію на кордоні нагнітатимуть, є можливість включити план прикриття, і відповідно до цього плану до нас прибуде і литовська армія, і поліція та інші відомства", – додав посадовець.

Раніше повідомлялося, що в Міноборони Польщі схвалили прохання головнокомандувача Прикордонної служби Польщі Томаш Прага, який закликав передислокувати ще 1 000 військових на польсько-білоруський кордон, щоб захистити країну від потоку нелегальних мігрантів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі