Новий гравець на радіоринку буде представляти інтереси ПР

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
На українському радіоринку з'явився новий гравець - Національна рада з питань телебачення і радіомовлення передала відразу 55 частот маловідомій компанії "Новий горизонт".

Така кількість частот дозволяє компанії створити одну з найбільших мереж в Україні. Дотепер така кількість частот одній компанії не виділялася ніколи, пише «Коммерсант-Украина».

Нова компанія у тому числі отримала 12 із 15 частот радіо "Мелодія" - колись великої мережі, яка припиняє своє існування. Мовити "Новий горизонт" буде у Львові, Івано-Франківську, Житомирі, Кіровограді, Ялті та інших містах.

Як повідомило виданню джерело, знайоме з обставинами створення компанії, "це абсолютно новий гравець, який створює бізнес в інтересах окремих членів Партії регіонів".

"Новий горизонт" очолює відомий на радіоринку менеджер - Олексій Карпенко, колишній голова правління "Нашого радіо", який останнім часом займався технічними питаннями радіомовлення в "Українському Медіа Холдингу".

За словами учасників ринку, співвідносну кількість частот отримувало в 2005 році тільки афільоване з Петром Порошенком "Радіо П'ять" (зараз "Ретро ФМ"). Тоді у Нацраді, як і зараз, було сформовано проурядову більшість.

"Для нас продаж майже всіх наших частот став шоком, - заявив генеральний директор «Мелодії» Станіслав Карпій. - Нам цього року виповнилося б 10 років, а ліцензії видано нікому не відомій компанії".

За інформацією видання, компанія створює холдинг, до якого увійде ще одна радіомережа. Необхідні для цього частоти компанія повинна отримати на найближчому конкурсі.

Як повідомив голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов, на користь «Нового горизонту» членів ради схилили відразу кілька причин: "Комусь із них сподобалася програмна концепція, когось переконала особистість генерального директора Олексія Карпенка, а деякі визнали, що нинішній радіоринок схиляється до монополізації, і йому потрібен новий гравець".

За матеріалами: «Коммерсант-Украина»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі