Українська кондитерська промисловість перебуває на досить високому рівні й збирається завойовувати Європу. Про це в інтерв'ю «ДТ» розповів президент корпорації Roshen В’ячеслав Москалевський.
«Говорити про українську кондитерську промисловість у зневажливій формі було б помилкою, — вважає Москалевський, — вона у нас досить потужна і розвиненіша, ніж у всіх наших сусідів».
За його словами, для того, щоб зрозуміти, який в Україні добрий асортимент і низькі ціни, треба з’їздити до сусідніх країн, наприклад, Прибалтики або Румунії. «Недаремно ж від нашої кондитерської промисловості всюди намагаються захиститися», — відзначив він.
Москалевський наголосив, що для української кондитерської промисловості важливим є вихід на європейські ринки. «Ми намагаємося завоювати міцні позиції, наприклад у Литві, й загалом довести свій експорт у ЄС до 1 мільйона євро на місяць», — сказав президент Roshen, додавши, що це питання є принциповим, оскільки європейський ринок — найбільш конкурентоспроможний.
Коментуючи вплив держави на промисловість, В’ячеслав Москалевський відзначив, що «гіганти кондитерської промисловості мріють про якнайшвидший вступ України до СОТ, щоб держава мала якнайменше повноважень, а жити їм стало легше».
«Щодо російських виробників, то вони на нашому кондитерському ринку неконкурентоспроможні, — вважає він. — Російські цукерки, хоч вони й приємні на смак, занадто дорогі, вони просто не варті таких грошей. І річ не в тім, що їх складно імпортувати сюди — їх складно тут продати».
Детальніше читайте у статті Наталії Вареник «Ласуни» у свіжому номері «ДТ».