UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський про контрнаступ: "Усі воєначальники налаштовані позитивно. Так Путіну і передайте"

Він не розповів, на якій стадії зараз наступальні дії захисників. 

Президент Володимир Зеленський, коментуючи питання контрнаступу ЗСУ, зауважив, що усі українські воєначальники налаштовані позитивно. Під час спільного брифінгу з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо він також закликав громадян не довіряти ні Владіміру Путіну, ні Tg-каналам, а лише нашим військовим. 

"Я щодня на зв'язку з нашими командувачами різних напрямків - Сирським, Тарнавським, Москальовим, Наєвим, Залужним. Усі зараз налаштовані позитивно. Так Путіну і передайте, - сказав Зеленський. - З моєї точки зору, контрнаступальні оборонні дії проходять в Україні. На якій стадії - я не буду говорити детально. І вважаю, що ми будемо це відчувати". 

Читайте також: WP: Ставки контрнаступу України дуже високі, в історії такі операції не завжди закінчувалися добре

Нагадаємо, попри активізацію ситуації на фронті, про яку західні ЗМІ інформують останніми днями, офіційний Київ закликає усіх до режиму тиші та заперечує початок контрнаступу Сил оборони. Втім, експерти зі США та Британії вже розгледіли деякі успіхи ЗСУ на сході та півдні. Так, приміром, аналітики ISW першими заявили про тактичні успіхи захисників не лише в районі Бахмута, але й на інших напрямках Донецької області, а також на Запоріжжі. А розвідка Британії навіть зазначила, що українські військові досягли значного прогресу й прорвали першу лінію оборони противника на деяких ділянках фронту.