UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спікер Джонсон зустрівся з Грін і не сказав їй, як планує рухатися далі у питанні України

Грін заявила, що повторила свій заклик припинити фінансування України

Республіканка Марджорі Тейлор Грін заявила, що вона і спікер Палати представників Майк Джонсон зустрілися 10 квітня й не змогли дійти згоди щодо низки політичних питань. Серед них – питання винесення на голосування законопроєкту щодо військової допомоги Україні, що є однією з причин погроз Грін змістити Джонсона з посади спікера.

«Ми не домовилися», – сказала Грін, яка, як і Джонсон, орієнтується на колишнього президента Дональда Трампа, повідомляє The HILL, зазначивши, що їхня зустріч стала першою розмовою двох республіканців після того, як Грін подала заяву про відставку Джонсона.

Читайте також: Байден назвав, що може наблизити війну в Україні до завершення

Грін заявила, що повторила свій заклик до спікера припинити фінансування України з боку США.

«Ми не несемо відповідальності за війну в Україні. Ми відповідальні за війну на кордоні Сполучених Штатів. Кордон Сполучених Штатів – це єдиний кордон, який має значення. І якщо він продовжить фінансувати Україну, він буде особисто відповідальним за фінансування вбивств людей в іншій країні, яка не є нашим союзником по НАТО», – сказала вона.

За словами Грін, Джонсон не надав їй відповіді про те, як він планує рухатися далі з питанням допомоги Україні. 

Минулого тижня Джонсон заявив, що винесе законопроект про допомогу Україні на голосування після повернення Палати представників з останніх канікул, але не сказав, в якій формі.

Читайте також: Демократи готові врятувати Джонсона від відставки, якщо він поставить на голосування проєкт про допомогу Україні

Вся увага у Конгресі зараз прикута до Джонсона, який пообіцяв поставити питання фінансування України на голосування «після Великодня». Йшлося про обіцянку поставити на голосування законопроєкт республіканців з Палати представників, а не сенатський, чого вимагає Білий дім та прихильники України у Конгресі з обох партій та обох палат.

Нещодавно політичний аналітик CNN Джуліан Зелізер зазначив, що у разі перемоги Марджорі Тейлор Грін у питанні допомоги Україні, США «прямують на небезпечну територію».