UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спікер Джонсон сказав, коли Конгрес повернеться до питання військової допомоги Україні

Розгляд відбудеться після вирішення питання про фінансування уряду 

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що його палата перейде до розгляду питання про військову допомогу Україні після розгляду питання фінансування американського уряду для уникнення так званого шатдауну. Строк закриття багатьох програм уряду – 8 березня. Раніше Джонсон заявляв, що «оптимістично налаштований» вирішити питання фінансування уряду. 

«Як тільки уряд отримає фінансування, перейдемо до питання про ухвалення допомоги Україні», – сказав Джонсон 29 лютого, відповідаючи на запитання журналістки «Голосу Америки». 

Читайте також: Джонсон сказав, що зробить все можливе, аби підтримати Україну. Ми маємо йому довіряти, але подивимося — Зеленський

Нагадаємо, 27 лютого у Білому домі відбулась зустріч лідерів Конгресу із президентом Джо Байденом, на якій усі пояснювали Джонсону, чому ухвалення допомоги Україні, який він заблокував, важливе для інтересів США. Раніше Джонсон не став виносити на голосування законопроєкту про допомогу Україні, розпустивши Палату представників на канікули.