UA / RU
Підтримати ZN.ua

Здорове харчування: як додати овочі до раціону

Рекомендації дали у ЦГЗ.

Невіддільною частиною здорового харчування є овочі. В них міститься багато вітамінів, мінералів, антиоксидантів і клітковини, які підтримують нормальну роботу організму та сприяють доброму самопочуттю. Фахівці Центру громадського здоров'я (ЦГЗ) розповіли, як додати овочі до щоденного раціону.

Читайте також: Діабет II типу у дітей: як знизити ризик виникнення

Як споживати більше овочів

У ЦГЗ зазначили, що за рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я, дорослій людині слід споживати щонайменше п'ять порцій овочів та фруктів (приблизно 400 грамів) на день.

«Така кількість допомагає організму отримувати необхідні нутрієнти — поживні речовини, які позитивно впливають не лише на фізичне, а й на психічне здоров'я», – йдеться у повідомленні.

Фахівці додали, що регулярне споживання овочів знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу, ожиріння та онкологічних патологій шлунково-кишкового тракту. Крім того, овочі позитивно впливають на роботу мозку: покращують концентрацію, знижують рівень стресу та підтримують стабільний емоційний фон.

Для того щоб овочі стали обов'язковою частиною раціону, слід зробити такі кроки:

Раніше у Міністерстві охорони здоров'я розповіли, як можна дотримуватися правильного харчування при стресі.

Важливо! Ця публікація заснована на останніх та актуальних наукових дослідженнях у сфері медицини та має виключно загальноінформаційний характер. Публікація не може бути підставою для постановки будь-яких діагнозів. Якщо ви захворіли або потребуєте діагнозу, зверніться до лікаря!