UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трудова книжка: що треба перевірити перед її оцифруванням

Роз'яснення дали у ПФУ.  

В Україні трудові відносини між працівником та роботодавцем регулюються відповідним законодавством. Поступово електронна трудова книжка в нашій країні заміняє паперову. Перед тим як подавати скановані копії трудових книжок для оцифрування через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (ПФУ), необхідно провести їх ретельний аудит. У Головному управлінні ПФУ Донецької області розповіли, що саме треба перевірити.

Читайте також: Трудова книжка: як діяти, якщо роботодавець її не повертає

У ПФУ пояснили, що всі записи в трудовій книжці мають відповідати вимогам Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників від 29.07.1993 № 58.

Зокрема, слід оглянути першу сторінку (титульний аркуш) та перевірити наявність:

У ПФУ додали, що у разі виявлення неправильно зазначених прізвища, ім’я та по батькові або дати народження власника документа зміни можна вносити за останнім місцем роботи на підставі відповідних документів, за їх відсутності — у судовому порядку.

Також треба перевірити записи про роботу.

«У разі виявлення неправильних записів про роботу їх виправлення робиться на підприємстві, де зроблено такий запис. Якщо підприємство ліквідоване, відповідний запис робить правонаступник, а у випадку його відсутності — архів», – йдеться у повідомленні.

У ПФУ зазначили, що перевірити стан опрацювання оцифрування трудової книжки можна в особистому кабінеті користувача на вебпорталі в розділі «Електронна трудова книжка».

Раніше ми писали, чи можуть скасувати звернення про оцифрування трудової книжки.