UA / RU
Підтримати ZN.ua

П’ять кроків: як швидко позбутися панічної атаки

З початку війни з ними зіткнулося багато українців.

Вже більше року українці живуть в умовах підвищеної небезпеки через війну, яку розв’язала Росія. Через постійні стреси, багато хто з нас часто переживає панічні атаки.

Читайте також: Важлива допомога: як позбавитися наслідків психологічної травми

Психологиня Наталя Підлісна розповіла, як подолати панічну атаку, пише NV. Вона пояснила, панічна атака — це не просто почуття паніки, це короткий епізод сильного занепокоєння, який може виникнути миттєво. Такі атаки викликають фізичне відчуття страху, часто страху смерті.

Є кілька симптомів панічної атаки: прискорене серцебиття, задишка, запаморочення. Наука поділяє панічні атаки на три види.

Панічні атаки виникають, коли тіло стикається з небезпекою — мозок наказує вегетативній системі активізувати реакцію «бий або біжи».

Існують провокатори панічних атак – це хронічний чи гострий стрес. Хронічний – це тривалий стрес, а гострий – це переживання чогось, що сталося зараз. Викликають атаки та надмірне споживання алкоголю чи кави.

Щоб позбутися панічної атаки, експерт радить зробити п’ять простих кроків:

Такі вправи відвернуть увагу і допоможуть позбутися панічної атаки.

Щоб легше впоратися зі змінами настрою та тривожністю, можна зміцнити свою стресостійкість. Нагадаємо, як підвищити стійкість до стресу.