UA / RU
Підтримати ZN.ua

Влада ЄС проведе зустріч по Україні, поки США готують свої війська

Інші країни-члени НАТО посилили свою присутність у регіоні.

У той час як США наводять у стан підвищеної готовності 8500 солдатів для розгортання у Східній Європі, Франція та Німеччина шукають єдину відповідь Росії у разі нового вторгнення в Україну.

Президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц зустрінуться в Берліні, щоб знайти спільну відповідь Росії, оскільки зростають побоювання, що Москва може незабаром знову напасти на Україну, пише Al Jazeera.

Переговори в столиці Німеччини відбудуться через день після того, як Вашингтон привів 8500 військовослужбовців у стан підвищеної готовності для можливого розгортання у Східній Європі, потенційно у найкоротші терміни, а інші країни-члени НАТО посилили свою присутність у регіоні.

Росія зосередила близько 100 тисяч військовослужбовців у межах досяжності кордону України, оточуючи країну силами з півночі, сходу та півдня. Кремль заперечує, що планує вторгнення, і Москва посилається на реакцію Заходу як на доказ того, що Росія є метою, а не призвідником агресії.

Раніше прем'єр-міністр Великої Британії заявив, що вторгнення Росії в Україну спричинить кровопролитний конфлікт. Джонсон не вважає, що напад на Україну піде обов'язково.

Читайте також: Німеччина не справляється з роллю лідера у Європі — генерал США

Нагадаємо, The Wall Street Journal пише, що Німеччину настав час викреслити зі списку союзників США. Як пояснює ЗМІ, перебуваючи у скрутному становищі через протистояння наддержав, ФРН зробила вибір на користь власних інтересів.

Тим часом новообраний голова правоцентристської опозиційної партії Німеччини "Християнсько-демократичний союз" (ХДС) Фрідріх Мерц виступив за надання Україні німецького озброєння, постачання якого блокувала колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель й продовжує блокувати новий уряд Олафа Шольца.

Читайте також: "Немає шансів", що Путін піде на деескалацію в Україні – колишній глава Mі-6

Докладніше про те, чого добивається Москва і чи піде Захід їй на поступки, читайте у статтях