UA / RU
Підтримати ZN.ua

Війна Путіна проти України повинна стати його стратегічною поразкою — Байден

За словами Байдена, США продовжуватимуть підтримувати Україну, яка постраждала від агресії РФ.

Війна, яку президент РФ Владімір Путін розв’язав проти України, є справжньою загрозою для глобальної стабільності й миру, тому вільний світ повинен підтримати Україну у захисті демократії. Про це заявив американський президент Джо Байден, якого цитує Державний департамент США у твіттер.

«Війна Путіна повинна стати його стратегічною поразкою, а вільний світ має підтримати нашу рішучість допомогти Україні захистити свою демократію», - сказав Байден.

Президент США також додав, що напад Путіна на Україну став викликом для миру й стабільності в усьому світі.

За його словами, Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну та український народ, який постраждав від агресії РФ.

Читайте також: Politico: Не варто сподіватися, що поїздка Байдена в Саудівську Аравію обвалить ціни на нафту

Раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден вирушив у турне країнами Близького Сходу. Під час візиту до Єрусалиму Байден допустив можливість застосування сили проти Тегерану, щоб протидіяти його спробам створити ядерну зброю. 

Далі президент США вирушить до Саудівської Аравії. За його заявою, переговори з керівництвом держави будуть присвячені питанням стабільності у регіоні, військовій та енергетичній політиці. Байден має намір просити Саудівську Аравію збільшити експорт нафти для заміщення підсанкційної російської.