UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ВООЗ назвали штам коронавірусу, яким можна заразитися повторно

Після інфікування у людей розвивається імунітет. Ці антитіла діють не менше шести місяців.

У ВООЗ заявили, що штамом коронавірусу, який вперше зафіксували в ПАР та після цього вважають його південноафриканським, можна заразитися повторно. Про це під час останнього брифінгу розповіла головний науковий співробітник відомства Сумія Свамінатан.

«Ми отримуємо повідомлення про те, що люди повторно заражаються новим південноафриканським штамом. Також надійшли перші повідомлення з Південної Африки, що люди, які раніше були інфіковані, можуть заразитися знову», — повідомила вона.

У ВООЗ також пояснили, що за нормальних умов у людей після того, як вони вже перехворіли, утворюється імунітет, який захищає їх всього лиш перші пів року. 

«Ми знаємо, що після інфікування у вас справді розвивається імунітет, і дослідження виявили, що ці антитіла діють не менше шести місяців», — сказала представниця ВООЗ.

Читайте також: Нові штами коронавірусу не повинні бути причиною для паніки — The Guardian

Нагадаємо, в країнах Європейського Союзу розпочалась масова вакцинація від COVID-19. Аналогічні кампанії минулого місяця також стартували у Великій Британії, Канаді, США, Росії та інших країнах. Однак у ВООЗ попереджали, що сама лише вакцинація не зможе зупинити пандемію - у боротьбі з коронавірусом потрібне «підкріплення».

Вперше спалах коронавірусу у китайському місті Вухань був зафіксований 12 грудня 2019 року. Першими про випадки захворювання за межами Китаю заявили влади Японії, Таїланду та Південної Кореї.

30 січня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію через коронавірус, а вже 11 березня - пандемію.

Яким буде світ після пандемії, які загрози коронавірус несе для майбутнього людства, читайте у статті архімандрита Кирила Говоруна «Життя після SARS-CoV-2: Середньовіччя чи Ренесанс?» в ZN.UA.