UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Карпатах випав сніг

Температура повітря опустилася до -4 градусів за Цельсієм. 

Сьогодні, 22 вересня, на горі Пів Іван Чорногірський у Карпатах пішов сніг. Про це повідомляє пресслужба Чорногірського гірського пошуково-рятувального поста на своїй сторінці в Фейсбук. 

"Станом на 08:35 на горі Піп Іван Чорногірський хмарно, обмежена видимість, падає сніг. Вітер північно-західний 3—4 м/с", — розповіли рятувальники.

У пресслужбі також розповіли, що температура повітря знизилася до -4 градусів за шкалою Цельсія. 

Читайте також: Кліматолог розповіла, якою буде погода цієї осені

Експерти радять приготуватися до того, що жовтень і листопад будуть більш холодними, але не як зазвичай. У листопаді та грудні в Україні чекають навіть серії потепління з підвищенням температури повітря до аномальних для зими значень.

Глава Укргідрометцентру Микола Кульбіда в одному з інтерв'ю висловив припущення, що взагалі українці незабаром можуть залишитися без повноцінної зими.

Раніше повідомлялося, що з середини вересня в Україні почнеться поступове похолодання, повідомила завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова.

Раніше ZN.UA писало, що в листопаді 2021 року Національна гідрометеослужба України відсвяткує своє 100-річчя. А з початку проведення перших інструментальних метеорологічних спостережень в нашій країні виповнюється 250 років. Уявляєте, який досвід роботи був придбаний за ці роки? Детальніше про це в статті "Національна гідрометеослужба: нагальна потреба послідовного реформування".