UA / RU
Підтримати ZN.ua

США запропонували Росії “взаємну прозорість” у наступальних озброєннях та системах в Україні – посол у Москві

Йшлося також про навчання і маневри в Європі, заходи щодо контролю над озброєннями.

Американський посол у Москві знову повторив, що на Росію чекають жорсткі наслідки, якщо вона продовжить агресію проти України.

"Ми зацікавлені в дипломатії, готові рухатися вперед там, де є можливість для співпраці, якщо Росія піде шляхом деескалації, агресія проти України припиниться, Москва припинить агресивну риторику і підійде до переговорів у дусі взаємності", - сказав посол США у Москві Джон Салліван на брифінгу у п'ятницю.

"Але якщо вона обере інший шлях, США та наші союзники готові втілити в життя жорсткі наслідки, якщо Росія продовжить агресію", - додав він.

Американський дипломат зазначив, що у відповідях США на російські пропозиції щодо гарантій безпеки перераховані занепокоєння Заходу у зв'язку з діями Росії, що підривають безпеку. Також Вашингтон виклав пропозиції щодо сфер, де можна взаємодіяти у сфері європейської безпеки.

"Ми запропонували можливість заходів взаємної транспарентності, у тому числі у сферах наступальних озброєнь та систем в Україні, щодо навчань та маневрів у Європі, заходів щодо контролю над озброєннями", - додав посол США.

Читайте також: Чи готовий Захід пожертвувати Україною задля поліпшення відносин із Росією – опитування

Докладніше про те, чого добивається Москва і чи піде Захід їй на поступки, читайте у статтях: