UA / RU
Підтримати ZN.ua

Слідом за «Енгельсом»: з російської авіабази «Дягілєво» зникли до 10 бомбардувальників

Росіяни продовжують евакуювати свою стратегічну авіацію углиб країни.

Після серії вибухів на військових аеродромах росіяни продовжують переміщати далі від кордонів з Україною свою стратегічну авіацію. Як і на авіабазі «Енгельс» під Саратовом, зменшилася кількість бомбардувальників на авіабазі «Дягілєво» під Рязанню. Про це свідчать супутникові знімки, які у своєму Twitter опублікував журналіст російської редакції «Радіо Свобода» Марк Крутов.

Крутов опублікував знімки злітної смуги «Дягілєво», датовані 7 грудня.

«Ушкоджений Ту-22М зник, залишивши лише тінь на злітно-посадковій смузі. Щонайменше 9 інших бомбардувальників Ту-22М вилетіли з бази, а також деякі інші літаки», – написав Крутов.

Також він опублікував порівняння знімків за 4 та 6 грудня, тобто за день до та через день після вибухів, які він назвав «непередбачуваним українським ударом». На знімку за 6 грудня добре видно кілька пожежних машин та піну під Ту-95.

Також звідти зникло кілька Ту-22М. Проте Марк Крутов не виключив, що окремі літаки могли перемістити на інше місце на цій же базі.

Читайте також: The Guardian: Вибухи на авіабазах в Росії можуть говорити про тактичну винахідливість України

Нагадаємо, під ранок 5 грудня на російських авіабазах «Енгельс» і «Дягілєво», де напередодні були готові до чергового завдання ракетних ударів по території України, сталися вибухи внаслідок атаки безпілотників. Пізніше видання The New York Times (NYT) з посиланням на власні джерела серед українських чиновників повідомило про те, що безпілотники запускали з української території, при цьому щонайменше в одному випадку наведенням удару займалася група спецназівців у безпосередній близькості до мети.

Financial Times з посиланням на радника українського уряду з питань оборони, який говорить на умовах анонімності, повідомило, що ця атака стала демонстрацією того, що ЗСУ здатні вражати цілі в Росії, і незабаром ця здатність пошириться на всю її територію.