UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські солдати прийшли до кордону України не кави пити — Боррель

Глава дипломатії ЄС оцінив ймовірність збройного конфлікту між РФ та Україною

Росія, яка нарощує війська біля кордонів України, загрожує Києву використанням військової сили та збройний конфлікт між країнами не можна виключати. Про це заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Чому ні? Зараз на іншому боці кордону знаходяться 100 тис. російських солдатів, і я вважаю, що вони прийшли туди не для того, щоб пити каву. Це загроза використання сили", — заявив Боррель, відповідаючи на запитання про те, чи існує ризик збройного конфлікту.

Також Глава дипломатії ЄС вважає, що заяви, які висловлює Росія щодо України на додаток до ударного угруповання військ на кордоні, турбують Україну, НАТО та ЄС.

Читайте також: РФ є стороною збройного конфлікту на Донбасі, а не посередником – Боррель

Раніше глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз має підстави вважати, що існує загроза європейській архітектурі безпеки з боку Росії. На додаток, Москва навмисно не бере до уваги позицію Брюсселя, коли порушуються питання безпеки в Європі.

Також високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що Росія продовжує нарощувати війська на кордоні України, поглиблюючи конфлікт та збільшуючи напругу навколо питання всієї європейської безпеки.

ZN.UA пропонує читачам поміркувати, що чекає на Україну в середньостроковій перспективі й до чого варто готуватися вже зараз: