UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада ЄС затвердила продовження економічних санкцій проти Росії

Після опублікування законодавчого акту в "Офіційному журналі" Євросоюзу, продовження обмежувальних заходів вступає в силу.

Рада ЄС у четвер прийнла рішення про продовження ще на півроку економічних санкцій щодо Росії, передає Інтерфакс-Україна.

"Рада сьогодні ухвалила рішення продовжити обмежувальні заходи, які в даний час націлені на окремі сектори російської економіки, до 31 липня 2021 року", - йдеться в комюніке ради.

10 грудня глави держав і урядів країн ЄС схвалили на зустрічі в Брюсселі чергове продовження режиму обмежувальних заходів.

Нагадаємо, на початку вересня санкції ЄС проти Росії продовжили в черговий раз. Перед цим шість країн з числа тих, що не є членами Європейського союзу, приєдналися до вирішення Євроради про продовження санкцій проти Росії за анексію Криму. Країни-кандидати Чорногорія та Албанія, країни Європейської асоціації вільної торгівлі Ісландія і Норвегія, а також Україна і Грузія приєдналися до цього рішення.

Вперше "кримські санкції" були введені в 2014 році і з тих пір щорічно продовжувалися.

29 червня поточного року Рада Євросоюзу ухвалила рішення продовжити санкції щодо конкретних секторів економіки РФ до 31 січня 2021 року.

Читайте також: Санкції США проти “Північного потоку-2” принесуть Україні до 6 мільярдів доларів – експерти

Санкції ЄС передбачають:

Крім економічних санкцій, щодо Росії діють інші обмежувальні заходи ЄС як реакція на українську кризу: індивідуальні заходи і заходи в зв'язку з "незаконною анексією Криму і Севастополя" Вони включають:

Україна також оновлює свою політику санкцій щодо Росії. Цього року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба створив посаду спеціального представника з питань санкційної політики. У повноваження спецпредставника буде входити робота в двох вимірах - внутрішньому і зовнішньому. Детальніше читайте в статті Олексія Макєєва «Як підвищити ціну за агресію?».