UA / RU
Підтримати ZN.ua

Politiсo: 2020 рік був найбільш смертоносним за всю історію США

За цей рік рівень смерності зріс на 15%.

Протягом 2020 року у США було зареєстровано найбільше смертей за всю історію країни - понад 3 млн летальних випадків. Про це пише видання Politico

За цей час майже 400 тисяч людей померли від коронавірусної інфекції. Вона стала третьою по частоті причиною смерті громадян США після онкологічний захворювань та хвороб серцево-судинної системи. 

За 2020 рік смертність у США зросла на 15%. Це найбільше зростання від 1918 року - тоді, під час Першої світової війни, сотні тисяч людей померли від іспанського грипу. 

Читайте також: Знищення дикої природи може спровокувати нову пандемію — The Guardian

Нагадаємо, в країнах Європейського Союзу розпочалась масова вакцинація від COVID-19. Аналогічні кампанії минулого місяця також стартували у Великій Британії, Канаді, США, Росії та інших країнах. У лютому вакцинація розпочалася в Україні, для щеплень використовується індійський препарат CoviShield (торгова назва вакцини Oxford/AstraZeneca).

у ВООЗ попереджали, що сама лише вакцинація не зможе зупинити пандемію - у боротьбі з коронавірусом потрібне «підкріплення».

Вперше спалах коронавірусу у китайському місті Вухань був зафіксований 12 грудня 2019 року. Першими про випадки захворювання за межами Китаю заявили влади Японії, Таїланду та Південної Кореї. 30 січня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію через коронавірус, а вже 11 березня - пандемію.

Яким буде світ після пандемії, які загрози коронавірус несе для майбутнього людства, читайте у статті архімандрита Кирила Говоруна «Життя після SARS-CoV-2: Середньовіччя чи Ренесанс?» в ZN.UA.