UA / RU
Підтримати ZN.ua

Південна Корея заявила, що деякі країни ігнорують «незаконну поведінку» КНДР

Це ризикує призвести до послаблення санкцій ООН.

Міністр оборони Південної Кореї Лі Чон Суп заявив, що деякі країни «ігнорують незаконну поведінку Північної Кореї», що, за його словами, ризикує послабити санкції ООН проти ракетної та ядерної програм КНДР. Про це повідомляє Reuters.

«Це створює прогалини в санкціях проти Північної Кореї, прийнятих Радою Безпеки ООН», - заявив Лі на саміті «Діалог Шангрі-Ла» в Сінгапурі.

У середу, 31 травня, Північна Корея спробувала запустити свій перший супутник-шпигун у космос, хоча це закінчилося невдачею. КНДР пообіцяла провести ще один запуск супутника найближчим часом.

«Вибір бездіяльності у відповідь на незаконну поведінку Північної Кореї погіршить безпеку не тільки Корейського півострова, Тихоокеанського регіону, але й усього світу», - сказав Лі.

Міністр підтвердив важливість координації зі Сполученими Штатами і Японією для стримування Північної Кореї.

Три країни домовилися розпочати обмін даними попередження про північнокорейські ракети в режимі реального часу. Це частина пакту, укладеного в листопаді минулого року з метою прискорення обміну інформацією.

Міністри оборони рішуче засудили нещодавній запуск Північною Кореєю балістичної ракети дальнього радіуса дії під виглядом так званого супутника. Північна Корея ж стверджує, що має суверенне право на освоєння космосу.

Читайте також: КНДР відправить більше ІТ-працівників за кордон для підтримки фінансування програм озброєнь — Bloomberg

Раніше повідомлялося, що Китай і Росія проігнорували заклик США до Ради Безпеки ООН засудити Північну Корею за спробу запуску військового супутника і замість цього звинуватили Сполучені Штати в посиленні напруженості на Корейському півострові.

Аріяна Ґіць і Роман Сон у статті «Стратегічна поразка Росії: що повинен зробити Захід» пишуть, що РФ, Китай, Іран та КНДР планують створити антизахідний світовий порядок.