UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пентагон: Росія продовжує стягувати військові сили до кордонів України

Про деескалацію поки що не йдеться, заявив Джон Кірбі.

Росія додає батальйонно-тактичні групи до сили на кордоні України.

Про це під час брифінгу заявив речник Пентагону Джон Кірбі, повідомляє "Голос Америки".

За його словами, Сполучені Штати Америки не бачать фактів деескалації з боку Росії.

"Так, їх стало більше. Абсолютно", - сказав Кірбі у відповідь на запитання журналіста, про кількість військ Росії біля кордонів України.

"Вони продовжують додавати батальйонно-тактичні групи до їхнього західного кордону, до кордону з Україною, і також у Білорусі. Кількість там збільшується. Тому вони не тільки не демонструють жодних ознак деескалації, але насправді додають більше військових сил", - сказав Кірбі..

У Міноборони США також повідомили про приведення у стан підвищеної готовності до можливого відправлення до Східної Європи, де на американських військових може бути покладена місія щодо посилення східного флангу НАТО.

Читайте також: Немає свідчень про підготовку Росією безпосереднього наступу на Україну — Резніков

При цьому Кірбі повторив позицію президента США Джо Байдена, що американські військові не вирушатимуть до України у разі повторного російського вторгнення.

Раніше повідомлялося, що реальною загрозою вторгнення РФ на територію України вважають 48,1% українців, йдеться у результатах опитування Київського міжнародного інституту соціології. Водночас 39,1% переконані, що жодного вторгнення не буде. За даними соціологів, ситуація у порівнянні з серединою грудня 2021 року практично не змінилася.

Також прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що вторгнення Росії в Україну спричинить кровопролитний конфлікт,

Докладніше про те, чого добивається Москва і чи піде Захід їй на поступки, читайте у статтях