UA / RU
Підтримати ZN.ua

Не факт, що Трамп віддасть Україну Путіну. Його потенційна команда є критиками диктатора РФ — журналіст

Республіканець може усіх здивувати й, наприклад, відправити ЗСУ багато зброї та зруйнувати Кримський міст. 

Журналіст WSJ Боян Панчевскі сумнівається у тому, що у випадку своєї перемоги 45-й президент США Дональд Трампа віддасть Україну російському диктатору Владіміру Путіну. У коментарі для Bild він наголосив, що всіх, хто, ймовірно, отримає посади в новому уряді республіканця, можна назвати критиками російського президента, які планують чинити на останнього тиски. 

"У нього (у Трампа — ред.) є інші ідеї про те, що робити в цій війні, як вести переговори, — сказав Панчевскі, додаючи, що йдеться про угоду в ультимативній формі. — Вона міститиме такі речі: "Якщо ви не укладете з нами угоду і не захочете справедливого миру в Україні, тоді ми поставимо в Україну набагато більше зброї". 

Також республіканець може повністю відрізати від міжнародних фінринків такі великі російські банки як "Газбанк". Або ж діяти проти РФ військовими способами — відправити ЗСУ озброєння, здатне зруйнувати Керченський міст, відрізавши цим самим півострів від постачання. Для цього Білому дому Трампа може знадобитися тиждень. 

До того ж у Києві усвідомлюють, що Трамп може поставити Україну в краще становище на переговорах, ніж Байден. 

Читайте також: Трамп, якщо стане президентом США, може скоротити обмін розвідданими з Європою — Politico

Нагадаємо, агенція Reuters повідомила, що план Дональда Трампа щодо завершення війни в Україні полягає у тому, аби змусити сторони сісти за стіл перемовин. Якщо Київ відмовиться робити це — залишиться без допомоги, а якщо Москва — її або попередять, що військова підтримка ЗСУ зі сторони Штатів навпаки збільшиться, або пообіцяють їй відкласти на тривалий час вступ України в НАТО. Також у команді республіканця вважають, що для тривалого миру Києву потрібні гарантії безпеки, обіцяти які можна, озброївши Україну до зубів.