UA / RU
Підтримати ZN.ua

На тлі візиту Пелосі на Тайвань Китай починає нові військові навчання

Китайські війська планують взяти острів в кільце.

Народно-визвільна армія Китаю проведе нові військові навчання на тлі візиту спікерки нижньої палати Конгресу США Ненсі Пелосі. Навчання анонсовані на 4-7 серпня, Пелосі має полетіти 3 числа.

«Армія Китаю проведе важливі військові навчання та тренування, включно з навчання з бойовою стрільбою, у шести регіонах навколо острова Тайвань», - повідомляє Global Times.

Державна агенція «Сіньхуа» опублікувала координати шістьох ділянок навчань, їх розташування свідчить, що фактично острів буде взято у кільце. Так виглядатиме карта навчань:

«З міркувань безпеки судам та літальним апаратам заборонено входити до вказаних морських акваторій та повітряного простору», - додається у повідомленні

Тим часом державне агентство CCTV опублікувало ролик  активної підготовки до навчань, які мають початися за два дні.

Сполучені Штати у відповідь на військову активність Китаю посилюють власне угруповання кораблів у Філіппінському морі.

Читайте також: Ненсі Пелосі: Чому я очолюю делегацію Конгресу на Тайвані?

Нагадаємо, всупереч протесту Китаю, Ненсі Пелосі 2 серпня прилетіла на Тайвань. Китай жорстко розкритикував цей візит та пригрозив США «серйозними наслідками».

Колишній очільник МЗС України Павло Клімкін вважає, що організувавши візит Пелосі, Сполучені Штати послали чіткі Китаю та Росії: тактика залякування не працює, Америка знищить будь-кого, хто загрожує її безпеці.