UA / RU
Підтримати ZN.ua

Консерватори вимагають від Меркель відмовитися від політики "відкритих дверей" - FT

Ангелі Меркель загрожує "бунт" консерваторів проти її політики відносно біженців.

Канцлер Ангела Меркель може зіткнутися з "бунтом" у своєї ж партії ХДС / ХСС. Консерватори виступають проти політики "відкритих дверей" німецького канцлера, пише британська газета The Financial Times.

Автор статті підкреслює, що такі віяння виникли після нападів на жінок у Кельні напередодні нового року. Повідомлялося, що кількість кримінальних справ, порушених за фактами нападів на жінок у новорічну ніч в Кельні, зросла до 379.

Скептики партії канцлера хочуть зробити офіційний запит з вимогою повністю відновити контроль на кордонах і заборонити в'їзд майже всім біженцям. Ймовірною датою винесення цього питання на обговорення на засіданні парламенту може стати 26 січня.

При цьому, автор статті підкреслює, що ніхто не хоче нового лідера, а скоріше нову політику щодо біженців.

Ініціатори змін вимагають, щоб біженці дотримувалися правила ЄС і подавали свої заявки в першій країні ЄС, що дасть Німеччини право не пускати тих, хто буде намагатися перетнути її кордон з Австрією.

Як повідомляється, під час парламентських дебатів у середу, 13 січня, німецький уряд отримав міжпартійну підтримку в планах внести зміни до Кримінального кодексу про те, щоб іммігрантів, засуджених за тяжкі злочини (в тому числі і нападу як у Кельні), стануть депортувати частіше, ніж це робилося раніше.

Раніше Меркель виступила за збереження Шенгену, але проти закриття кордонів.

Раніше повідомлялося, що на тлі міграційної кризи рейтинг Меркель впав до чотирирічного мінімуму. А рівень підтримки Християнсько-демократичного союзу німецького канцлера впав до трирічного мінімуму. Меркель зазнала критики у зв'язку з відкриттям кордонів Німеччини для сирійських біженців – кроку, який викликав ще більшу хвилю мігрантів. Критики, особливо в Баварії, хочуть ввести обмеження на кількість біженців, дозволених для в'їзду в країну.

Британське видання The Financial Times, у свою чергу, зроблено невтішний висновок: кінець епохи Меркель не за горами. У статті підкреслюється, що деякі з близьких союзників визнають, що цілком можлива ситуація, що канцлеру доведеться покинути свій пост до виборів 2017 року. Обговорення ще пару місяців тому четвертого терміну Меркель зараз здається недоречним.