UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ядерна війна є неминучою — глава Міноборони КНДР

Посадовець певен, що уникнути її неможливо.

У Пхеньяні впевнені у неминучості ядерної війни на Корейському півострові. Про це глава Міноборони КНДР Кан Сун Нам заявив у зверненні до учасників XI Московської конференції з міжнародної безпеки, повідомляють російські ЗМІ.

«Ядерна війна на Корейському півострові стала тепер не питанням того, чи вона буде, а питанням того, хто і коли її почне. Манія ядерної війни з боку США та маріонеток у Республіці Кореї перетворюють Корейський півострів і Північно-Східну Азію на нове вогнище ядерної війни», — сказав він.

Читайте також: США, Японія та Південна Корея планують щорічно проводити тристоронні саміти на тлі загрози з боку Китаю та КНДР — Kyodo

Раніше Пхеньян звинуватив американську владу у провокуванні напруженості на Корейському півострові через плани розміщення в сусідній Південній Кореї стратегічної ядерної зброї та американських підводних човнів, які мають ядерне озброєння.

Наприкінці червня МЗС КНДР звинуватило США та Південну Корею у збільшенні напруженості на півострові «до межі ядерної війни» і заявило про намір Північної Кореї зміцнювати свою оборону.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин замінив високопоставленого генерала армії і закликав до посилення підготовки до можливої війни, збільшення виробництва зброї та розширення військових навчань. 

У розвідці США припустили, що Північна Корея, ймовірно, може використати свою ядерну зброю як засіб примусу, щоб спонукати Південну Корею та її союзників піти на політичні поступки

Читайте також: The Hill: Чи готовий Захід до нової холодної війни з Китаєм та Росією?

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль, у свою чергу, заявив, що військові країни повинні приділяти першочергову увагу зміцненню потенціалу стримування ядерної та ракетної загрози з боку Північної Кореї.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин та президент Росії Владімір Путін, які стали стабільними союзниками на тлі вторгнення РФ до України, 15 серпня обмінялися листами, в яких пообіцяли розвивати «довгострокові стратегічні відносини».