UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хорватія фактично повністю закрила кордон із Сербією через біженців

Хорватія закрила рух на 7 з 8 КПП на кордоні з Сербією.

Прем'єр-міністр Хорватії Зоран Мілановіч заявив, що його країна не може зупинити мігрантів, які направляються в Західну Європу, передає BBC.

За словами Мілановіча, Хорватія має "обмежені можливості", але вона спробує зареєструвати стільки біженців, скільки зможе.

Також в МВС Хорватії повідомили, що Загреб закрив рух на 7 з 8 КПП на кордоні з Сербією: залишається відкритим лише найбільший КПП "Баяково-Батровці" на центральній автомагістралі між двома країнами.

Повідомляється, що цей захід носить тимчасовий характер і спрямована на обмеження потоку прибувають в країну біженців з боку Сербії.

Як повідомлялося раніше, біженці намагаються прорватися в Німеччину через Хорватіюу зв'язку з установкою на угорсько-сербському кордоні бар'єрів з колючим дротом.

Напередодні в уряді Угорщини анонсували будівництво стіни на кордоні з Румунією для обмеження потоку біженців. Це, в свою чергу, нажахало прем'єра Румунії. На думку Віктора Понта, "колючий дріт, агресивні закони, в'язниця і жорстокість не вирішать проблеми". У той же час, раніше влада Румунії, як і інших східноєвропейських країн, виступала проти розподілу біженців по усім державам Євросоюзу.

Раніше Угорщина побудувала стіну з колючим дротом на кордоні з Сербією. До цього тисячі біженців щодня потрапляли в Угорщину, звідки пересувалися далі в Західну Європу. Напередодні Угорщина ввела НС у сусідніх до Сербії територіях, стягнула військових для стримування біженців, а також посилила закони, за якими силовики отримали більше повноважень затримувати біженців та їх депортувати. Так, в перший день в Угорщині за новими законами були затримані понад 9 тисяч осіб, десятки арештовані.

Як писав у статті для DT.UA Європу накриває вал нелегальної міграції Олексій Коваль, проблема вироблення спільної міграційної політики у рамках ЄС має не тільки економічну та гуманітарну складову, - на неї великою мірою впливають політичні розбіжності. Країни півночі й півдня Європи, країни "периферії" та ті, що розміщені всередині континенту, все ще обстоюють різні підходи.