UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія назвала ім'я третього обвинуваченого в отруєнні Скрипалів "Новачком". Це генерал ГРУ Росії

Сергєєв був керівником операції на місцях і був старшим членом команди з російського ГРУ.

Британська поліція звинуватила в отруєнні колишнього подвійного агента Сєргєя Скрипаля та його дочки Юлії нервово-паралітичною речовиною "Новачок" Дєніса Сєргєєва. На початку 2019 року Bellingcat ідентифікувала Сєргєєва, який працював під оперативним псевдонімом "Сєргєй Федотов".

5 березня 2018 минулого року в британському Солсбері з сильним отруєнням був госпіталізований російський шпигун-перебіжчик Скрипаль і його дочка. Через деякий час були госпіталізовані кілька співробітників екстрених служб, які працювали на місці події.

Поліція також підтвердила, що, на їхню думку, підозрювані в цій справі належали до російської військової розвідки, передає BBC.

Джерела BBC в силових службах вважають, що Сєргєєв був керівником операції на місцях і був старшим членом команди з російського ГРУ. Він також пов'язаний з іншою таємною діяльністю по всій Європі.

Хоча Королівська прокурорська служба Британії санкціонувала звинувачення, підозрюваним не можуть бути пред'явлені офіційні звинувачення, якщо вони не арештовані.

Сєргєєва оголошено у розшук.

Читайте також: Будинок Скрипалів викупить влада Солсбері: його не можна орендувати, але потім можна буде купити

Детальніше про ситуацію навколо отруєння Скрипаля та дипломатичного скандалу з висилкою російських шпигунів під діппрікриттям читайте в матеріалах Олександра Хари"Токсична Росія " і "Дипломатичний екзорцизм" в ZN.UA.