UA / RU
Підтримати ZN.ua

Банк JPMorgan витратить $2,5 трлн на боротьбу зі зміною клімату

Гроші розподілять найближчі 10 років.

Американський банк JPMorgan Chase & Co. планує виділити $2,5 трлн найближчим десять років на підтримку ініціатив у сфері боротьби зі зміною клімату і забезпечення сталого розвитку.

Приблизно $1 трлн буде направлено на проєкти, що стимулюють використання екологічно чистих джерел енергії, таких як вітер і сонце, йдеться в повідомленні JPMorgan.

Крім того, банк планує фінансувати транзакції, які сприяють соціально-економічному розвитку в країнах, що розвиваються, а також ініціативи, що сприяють економічній інтеграції населення на розвинених ринках, в тому числі в області доступного житла та охорони здоров'я.

"Зміна клімату і нерівність є двома найважливішими проблемами нашого часу, і ці зусилля сприятимуть забезпеченню сталого економічного розвитку, яке стане запорукою екологізації планети й найважливіших інвестицій в підтримку недостатньо забезпечених громад", - заявив головний виконавчий директор JPMorgan Джеймі Даймон.

Читайте також: Концентрація вуглекислого газу в атмосфері досягає рекордно високих рівнів — The Guardian

Він звернувся до компаній, урядів і політичних діячів із закликом підтримати ініціативи, які дозволять забезпечити перехід до низьковуглецевої економіки.

Раніше повідомлялося, що льодовик в національному парку Деналі на Алясці почав рухатися зі швидкістю, яка лякає вчених. Як повідомляє Gizmodo, швидкість руху льодовика перевищує нормальні значення в 50-100 разів.

Минулого місяця пілот, який пролітав над парком Деналі, зауважив незвичайний рельєф навколо льодовика Малдроу і зробив знімки ландшафту. Використовуючи дані пілота, Служба національних парків підтвердила, що льодовик, розташований недалеко від гори Деналі, переживає Сьордж або льодовиковий сплеск.

За словами Джонні Кінгслейка з Колумбійського університету, подібні події є "дійсно дивними" і "захоплювали гляциологів протягом десятиліть".

Також повідомлялося, що влада Китаю заявила про намір побудувати в Тибеті надпотужну гравітаційну греблю електростанцію. Вона зможе генерувати в три рази більше електроенергії, ніж "Три ущелини" - найбільша у світі ГЕС, повідомляє Phys.org.

Інженери держкомпанії PowerChina збираються перегородити річку Ярлунг Зангбо (Ялуцангпо) в її нижній течії в окрузі Медог. Відзначається, що річка в цьому місці залишає Гімалаї і направляється до Індії, перетинаючи найглибший і довгий каньйон у світі з висотою понад 1500 метрів.

Будівництво греблі позначено в п'ятирічному плані Китаю, який був опублікований в березні. Разом з тим в ньому не були прописані детальний план будівництва або бюджет.