UA / RU
Підтримати ZN.ua

Армія оборони Ізраїлю готується до наступного етапу війни – ЦАХАЛ

Йдеться про розширення наступу й атаки з “повітря, моря та землі”.

Армія оборони Ізраїлю готується “розширити наступ” і перейти до “значних наземних операцій”, ймовірно, в Секторі Гази, звідки наприкінці минулого тижня стався напад бойовиків ХАМАС. Йдеться про намір втілити «широкий спектр наступальних оперативних планів», які включають “інтегровані та скоординовані атаки з повітря, моря та землі», заявив неназваний речник в повідомленні ЦАХАЛу в X (Twitter).

За даними ізраїльських військ, завершується призов “сотень тисяч” резервістів. Сухопутні війська та логістичні підрозділи працюють над підготовкою сил до нарощування боїв. Було створено спеціальні центри матеріально-технічного забезпечення для швидкого та належного оснащення військ.

Читайте також: Таємна мережа тунелів ХАМАС ускладнює наступ Ізраїлю на Газу – Bloomberg

Як зазначається протягом останніх днів необхідні бойові засоби відправили в райони зборів сил. Наразі відповідні підрозділи працюють над завершенням кваліфікації обладнання та оснащують його передовими елементами.

“Батальйони і солдати ЦАХАЛу розгорнуті по всій країні і готуються підвищити готовність до наступного етапу війни – з акцентом на значних наземних операціях”, – йдеться в повідомленні ізраїльської армії.

Як зазначили в The Times of Israel, на час початку та масштаб наземної операції в Секторі Гази можуть вплинути оперативні міркування, у тому числі евакуація мирних жителів з північної частини цього регіону та збільшення напруженості на північному кордоні Ізраїлю.

Читайте також: Світ зазнав невдачі в зусиллях створити дві держави для ізраїльтян та палестинців – Боррель

До цього в ЦАХАЛі заявили, що завдають “широких” авіаударів по багатьох об’єктах терористичного угруповання ХАМАС у Секторі Гази. Подробиці атак проти терористів очікуються пізніше.

Днем раніше повідомлялося, що піхота і танки Ізраїлю увійшли на територію Сектору Гази в ході "локальних рейдів" з метою зачистки території від потенційних терористів і пошуку зниклих безвісти ізраїльтян.

Про те, хто виграє від різкого загострення палестино-ізраїльського конфлікту і як драматичні події на Близькому Сході відобразяться на Україні, — в статті В’ячеслава Ліхачова "Атака на Ізраїль. Як таке взагалі могло статися?".