UA / RU
Підтримати ZN.ua

Активісти інформують про перекидання бойовиків з ОРДЛО в Білорусь - ЗМІ

"Рекрути повідомляють про точку дислокації, близьку до кордону Російської Федерації і Білорусі".

З непідконтрольних Києву районів Донбасу йде відправка бойовиків в Білорусь для допомоги режиму Олександра Лукашенка, повідомляють громадські активісти з "Східної правозахисної групи" передає "Радіо Свобода".

"Рекрути повідомляють про точку дислокації, близькою до кордону Російської Федерації і Білорусі. Збір проводиться через бригаду" Привид "і місцеві військові комісаріати. Рекрути пропонують 30 000 рублів (400 доларів в перерахунку - ред) + добові і витрати на відрядження", - повідомила активістка Віра Ястребова в Facebook.

Крім того, в "Східній правозахисній групі" відзначили, що на кордон Російської Федерації і Білорусі вирушили три автобуси з "добровольцями" з ОРДЛО. Два автобуси вирушили через КПВВ "Ізварине", третій виїхав з міста Антрацит і попрямував через місто Новошахтинськ Ростовської області.

Представник омбудсмена України в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський після розмови з Вірою Ястребової розповів про вантажівках з людьми, які на одній із зупинок повідомили, що їдуть до Білорусі.

"Ви ж пам'ятаєте головне гасло Путіна і всієї російської дипломатії:" Нас там немає ", - зазначив він.

"Ми нічого тут не знаємо про якийсь перекидання звідти добровольців або недобровольцев. Це ні в якому разі не обговорюється і не стоїть на порядку денному. По" антимайданом", то дуже цікаво, як влада тут, всередині країни, формує свій" антимайдан. "І цілком можливо, що взагалі відпаде актуальність якого перекидання людей з" ЛНВ "та" ДНР ", - зазначила журналістка, автор книги" Білоруський Донбас "Катерина Андрєєва.

Читайте також: У центр Мінська, де анонсували мітинг до неофіційного Дня незалежності, стягують військову техніку і водомети

У Білорусі 17-й день тривають акції протесту і демонстрації проти результатів президентських виборів. Громадяни країни не згодні з тим, що Центрвиборчком оголосив президентом Олександра Лукашенка.

Під час протестів в країні, які почалися незабаром після оголошення перших результатів виборів, відбулися криваві зіткнення з силовиками. ОМОН застосував проти мітингувальників водомети, світлошумові гранати і гумові кулі. Тисячі людей були затримані і побиті силовиками. В результаті акцій протесту є загиблі і зниклі безвісти.

При цьому опозиція створила Координаційну раду, який сформулював свої вимоги до нинішньої влади. Проти нього в країні почали кримінальне провадження за ст. 361 Кримінального Кодексу. Також ОМОН затримав двох членів Координаційної ради. У свою чергу Конституційний суд Білорусі заявив про те, що створення Конституційної ради не відповідає Конституції.

При цьому білоруська влада заблокували ряд ЗМІ, які висвітлюють протести в країні, а також портали кількох опозиціонерів.

Чи впаде режим Лукашенка в результаті вуличних протестів, читайте в статті Володимира Кравченка « Білорусь вимагає змін » для ZN.UA. Про те, чи відправить Путін російські війська в Білорусь для збереження Лукашенко при владі, Володимир Кравченко пише в статті « Дзвінок« одному ».

Тримайте руку на пульсі, про події в Білорусі читайте в нашій онлайн трансляції Протести в Білорусі, день 17: онлайн.