UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військовий облік: кому треба стати на нього

В Україні діє воєнний стан.

Через військове вторгнення Росії в України продовжується загальна мобілізація. Призову підлягають чоловіки у віці від 18 до 60 років, які отримують повістки. Але повістка не завжди означає мобілізацію. Речниця Черкаського ТЦК Аліна Кривошея назвала «24 каналу» категорії чоловіків, яким необхідно з'явитися до ТЦК та надати про себе актуальну інформацію

Вона пояснила, що оповіщення будуть вручатися двом категоріям чоловіків, серед яких також найбільше тих, хто не став на військовий облік під час воєнного стану.

Читайте також: Загальна мобілізація: чи можуть вручати повістки у громадському транспорті

«Це для людей, які з тих чи інших причин не з'явилися до територіальних центрів комплектування, щоб уточнити дані – можливо змінився сімейний стан, кількість дітей, місце проживання. Також це стосується внутрішньо переміщених осіб», – пояснила Кривошея.

Військовозобов'язаний після уточнення даних має пройти медичний огляд на військово-лікарської комісії (ВЛК), де буде встановлено ступінь придатності до військової служби.

Раніше юристка Неля Романенко з адвокатського бюро «Євгена Романенка» розповіла, чи можуть призвати 24-річного чоловіка, який отримав на ВЛК відстрочку на місяць, якщо він ніколи не служив в армії.

Нагадаємо, що раніше до Верховної Ради внесли законопроєкт, яким пропонується провести «мобілізацію здорового глузду».