UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні діагностували 12 585 нових випадків COVID-19

Число видужалих перевищило число хворих за добу.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що в Україні за минулу добу підтвердили 12 585 нових випадків COVID-19. Про це глава МОЗ написав в Facebook.

Всього за минулу добу було проведено 58 271 тестування на COVID-19. З них методом ПЛР - 37 822, методом ІФА - 20 449.

Відзначається, що найбільше число заражень виявлено в Києві (+1728), Одеській (1270), Київській (943), Черкаській (815) і Запорізькій (813) областях.

Кількість захворювань в регіонах:

Читайте також: Під час пандемії люди стали більш вразливими не лише до коронавірусу, а й до інших хвороб — NYT

Кілька днів поспіль Міністерство охорони здоров'я України рапортує про зниження захворюваності коронавірусів в країні, пов'язуючи це з позитивною дією карантину вихідного дня. У той же час статистика Центру громадського здоров'я, навпаки, свідчить про зростання позитивності.

9 грудня Кабінет міністрів планує затвердити строки і обмеження нового локдауну в Україні. Очікується, що зачинять дитсадки і школи, держструктури і розважальні заклади, а кафе і ресторани повернуться до формату роботи «із собою».

Вводити локдаун чи не вводити? Якщо вводити, то який, коли, на скільки і як? І які першочергові кроки потрібно буде зробити до, а особливо після виходу з епідемії? На ці та інші питання ZN.UA шукало відповіді разом із керівником Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки, колишнім заступником міністра охорони здоров'я часів Уляни Супрун Павлом Ковтонюк. Подробиці - в інтерв'ю Алли Котляр «Нас очікує тривалий період дуже тяжкої реабілітації».