UA / RU
Підтримати ZN.ua

Різдво 2022: смачні рецепти куті

Традиційно господині готують кутю до святкового столу.

Кутя є однією з обов’язкових страв, які мають бути на столі на Різдво Христове. ZN.UA підготувало добірку смачних та простих рецептів різдвяної куті.

Кутя з журавлиною

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Промити перлову крупу, замочити у холодній воді на ніч при кімнатній температурі, відварити до готовності.
  2. Запарити мак в окропі, дати йому набрякнути 30 хвилин, процідити крізь сито, перетерти у ступі або блендером.
  3. Промити родзинки та сушену журавлину.
  4. Вичавити сік з половинки лимону.
  5. Змішати всі інгредієнти в одній ємності, заправити медом, додати лимонний сік.
  6. Перед подачею на стіл дати настоятися 30 хвилин.

Читайте також: Різдво 2022: як приготувати узвар

Кутя з рисом, корицею та курагою

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Промити рис під холодною водою.
  2. У каструлю налити воду, довести до кипіння, насипати рис, варити до готовності.
  3. Готовий рис відкинути на друшляк, дати охолонути.
  4. Ретельно промити курагу, запарити в окропі на 30 хвилин.
  5. Курагу нарізати кубиками.
  6. Змішати рис, курагу, корицю, заправити медом.

Пшенична кутя з медом та горіхами

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Замочити пшеницю у воді на 5-6 годин.
  2. Залити мак окропом, залишити на 1 годину.
  3. Відварити до готовності пшеницю, злити воду.
  4. Окремо запарити родзинки на мигдаль.
  5. Мак перетерти у блендері.
  6. Мигдаль очистити від шкірки, подрібнити.
  7. Волоські горіхи подрібнити.
  8. Змішати пшеницю, мак, родзинки, подрібнений мигдаль, волоські та кедрові горіхи, додати мед.
  9. Перед подачею на стіл дати настоятися 30 хвилин.