UA / RU
Підтримати ZN.ua

Результати карантинного ЗНО тішать більше, ніж минулорічного, коли порогові бали були вищими

Найбільше максимальних балів отримали після тестування з математики.

У цьому році 447 учнів склали ЗНО на максимальні 200 балів. Для порівняння, це на 63% кращий результат, ніж минулого року, коли порогові бали були вищими. Про це повідомляють в МОН.

«Найбільше "відмінників" із математики –142 особи. На другому місці – англійська мова, 84. Кількість учасників, які отримали найвищий бал з фізики, – 60, тоді як минулого року їх було лише 4. Крім того, один з учасників – учень звичайної сільської школи — набрав рекордну кількість балів із чотирьох предметів: українська мова і література – 200 балів, математика – 200 балів, англійська мова – 199 балів, фізика – 196 балів»,  – повідомляють у міністерстві.

В МОН також повідомили, що всього провели  913 995 тестувань, що становить 74,5 % від запланованої кількості.

Читайте також: Стали відомі результати ЗНО з основних предметів

Зазначимо, основна сесія ЗНО завершилася 18 липня. За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, цього року найпопулярнішими предметами стали математика, історія України, українська мова та література. Втім, в лідери за кількістю бажаючих проходити тестування вирвалася і географія.

Про те, що нового було в тестах; чи правда, що в цьому році тестові бали абітурієнтам будуть виставляти поблажливіше, ніж зазвичай; чому проста задача про оренду автомобіля викликала труднощі та інші важливі питання ЗНО-2020 читайте в статті Оксани Онищенко «Керівник центру тестування Валерій Бойко:«Дітей, які в цьому році наберуть 200 балів на ЗНО, може виявитися значно більше, ніж торік».