UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ще одна проблема окупантів: їм доводиться використовувати 40-річні боєприпаси – Reuters

Уже на початку 2023 року в окупантів завершаться придатні боєприпаси.

Росія за 10 місяців повномасштабного вторгнення використала практично усі запаси придатних боєприпасів. Вони закінчаться уже на початку 2023 року. Про це повідомляє Reuters з посиланням на американського чиновника, який говорив на умовах анонімності.

«Вони (Росія – ред.) готові використовувати старі боєприпаси, деякі з яких були вироблені понад 40 років тому», – сказав чиновник на умовах анонімності.

Читайте також: Велике питання війни в Україні: у кого першим закінчаться боєприпаси? – Bloomberg

Високопоставлений чиновник Пентагону вважає, що Росія використає запаси придатних боєприпасів до початку 2023 року, якщо не вдасться до іноземних постачальників і старіших запасів. Тож у США вважають, що Росія звертається до Ірану та Північної Кореї за допомогою.

Те, що російські військові все частіше вимушені використовувати старі боєприпаси, небезпечно найперше для них самих.

«Іншими словами, ви завантажуєте боєприпаси, схрещуєте пальці і сподіваєтеся, що або вони відразу вибухнуть або вибухнуть коли приземляться», – сказав чиновник.

Читайте також: За деякими видами озброєння РФ уже використовує стратегічний запас — ГУР

Нагадаємо, для штурму Бахмута та Соледара росіяни зосередили безпрецедентно багато ствольної та реактивної артилерії – 12 дивізіонів і це без урахування окремих вогневих батарей. Проте у них уже виникла проблема з боєприпасами.