UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під будинком судді Тупицького у Києві розпочалися протести

Васильків, де живе суддя, знаходиться у "червоній зоні" карантину. 

© РБК-Україна
© РБК-Україна
© РБК-Україна
© РБК-Україна
© РБК-Україна
© РБК-Україна
© РБК-Україна
© РБК-Україна
© РБК-Україна
© РБК-Україна
© РБК-Україна
© РБК-Україна
© РБК-Україна
© РБК-Україна
© РБК-Україна

У Василькові під будинком судді КСУ Олександра Тупицького люди влаштували акцію протесту. Все було зафіксовано першу сутичку - між мітингарями та поліцейськими сталася штовханина. 

"Між правоохоронцями та активістами сталась сварка та штовханина через те, що їх не пропускають до будинку Тупицького", - пише "РБК Україна". 

Раніше до будинку судді під'їхало близько 30 авто. 

Зазначається, що протест відбувається у Василькові, який зараз знаходиться у "червоній зоні" карантину. Відповідно, там діє заборона на збори разом більше 20 людей. Саме тому під будинок Тупицького прибули поліцейські. 

Читайте також: Теща голови КСУ Тупицького володіє чотирма ділянками землі та будинком під Києвом – ЦПК

Держбюро напередодні викликало на допит главу Конституційного суду України Олександра Тупицького. Слідчими ДБР розслідується ряд кримінальних проваджень, в яких слідчим шляхом перевіряється Глава Конституційного Суду України до скоєння злочинів у складі злочинної організації.

27 жовтня Конституційний суд ухвалив рішення за конституційним поданням членів парламентської фракції проросійської «Опозиційної платформи - За життя» щодо відповідності Основному Закону ряду положень антикорупційної реформи.

КСУ скасував кримінальну відповідальність за недостовірне декларування суддів, чиновників і депутатів, а також позбавив повноважень НАПКА.

Посли країн "Великої сімки" в Україні заявили, що стурбовані спробами скасувати антикорупційні реформи, що проводяться в Україні з 2014 року.

Детальніше про мотиви і наслідки скандального рішення КСУ читайте в статті Олександра Леменова "Антикорупційний постріл в ногу Зеленського" для читачів ZN.UA.