UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти обмежать подачу води на південне узбережжя Криму

«Зниження тиску – це економія як мінімум 10 тисяч кубометрів на добу».

Починаючи з 23 вересня окупаційна влада обмежить постачання води для жителів Алушти, Партеніту та Малого Маяка. Про це повідомляють «Крим.Реалії».

"З середи, 23 вересня, ми запроваджуємо в Алушті, Партеніті та Малому Маяку обмежувальні заходи подачі води. А саме – в нічний час із 23:00 до 05:00 у системі водопроводу буде знижено тиск. Вода, буде, але йтиме вона під низьким тиском", – цитує видання слова очільниці окупаційної влади Галини Огнєвої.

За її словами, води, яка залишилася в Ізобільненському водосховищі, залишилося до грудня.

«Зниження тиску – це економія як мінімум 10 тисяч кубометрів на добу – це гарантія того, що навіть без опадів вода буде в кранах будинків і квартир до квітня наступного року. Я прошу вас, дорогі алуштинці, підійдіть до цієї ситуації з відповідальністю і розумінням. Дуже прошу не набирайте на ніч ванни й інші великі місткості - вода вранці, вдень і ввечері буде! І, найголовніше, в будь-який час доби економте важливий для всіх нас природний ресурс!» – додала Галина Огнєва.

Читайте також: Рада хоче спростити українцям з анексованого Криму доступ до правосуддя

У Росії визнали, що не можуть забезпечити водою півострів. Крим продовжує страждати від маловоддя. Росводоресурси вважають дорогим проектом опріснення води Чорного моря, так само як і перекидання води на окупований Кримський півострів з Краснодарського краю або Ростовської області Росії.

За даними Росводоресурсів, води у водосховищах природного стоку зараз в 2,3 рази менше, ніж було на початок вересня минулого року.

Про можливу подачу води до Криму раніше говорив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він стверджував, що Україна готова забезпечувати Крим прісною водою тільки в разі гуманітарної катастрофи на півострові, але не постачатиме воду "окупантам, окупаційним військам, для потреб військових баз".

У той же час міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляв, що гуманітарної кризи з водою в окупованому Криму немає. Цю тезу придумала російська пропаганда в своїх цілях.

Про те, чим загрожує Україні поставка дніпровської води в Крим читайте в статті Валентини Самар "Обережно, Крим. Слизько і боляче" для ZN.UA.