UA / RU
Підтримати ZN.ua

На нафтобазі під Васильковом продовжують горіти два резервуари

Завершена пінна атака на один із резервуарів, проходить ротація особового складу.

Рятувальники вранці, 12 червня, закінчили пінну атаку на один з резервуарів на нафтобазі "БРСМ" під Васильковом.

"Станом на 9:30 12 червня рятувальники припинили пінну атаку, яка здійснювалась на один відкритий резервуар", - повідомляє ДСНС на офіційному сайті.

Також фіксується незначне горіння двох резервуарів ємністю 900 куб. м. На місці працювало 10 одиниць техніки та 45 пожежників, на поточний момент йде ротація особового складу.

Згідно з заявами ДСНС, під їх контролем знаходиться 95% території об'єкта, загрози розповсюдження вогню немає.

"При проведенні розвідки виявлено тіло людини. Інформація передана в органи внутрішніх справ", - наголошується в повідомленні.

Читайте також: США подають апеляцію на відмову в екстрадиції Фірташа

Пожежа на нафтобазі приватної БРСМ-нафта" у Васильківському районі під Києвом розпочався ввечері у понеділок, 8 червня. Вранці 9 червня на базі стався потужний вибух, з кількома пожежними було втрачено зв'язок. Пізніше були знайдені тіла трьох з них. Загальна кількість загиблих, за офіційними даними, досягла п'яти, постраждало 14 осіб.

Директор ТОВ "Консалтингова група А-95" Сергій Куюн висловив припущення, що причиною пожежі на нафтобазі під Києвом могло стати підпільне виробництво.

Разом з тим голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко заявила, що, незважаючи на запевнення керівництва Мінекології, Держекоінспекції та Держсанепідемслужби України про те, що загрози для здоров'я людей немає, екологічна ситуація, викликана масштабною пожежею під Києвом, викликає серйозне занепокоєння і загрожує здоров'ю великої кількості дорослих та дітей. Таким чином, реальні дані про забруднення екології після пожежі під Києвом приховуються.