UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ліжковий фонд для хворих на COVID-19 в Україні заповнений наполовину – Степанов

Станом на ранок 28 жовтня в лікарнях перебувають 25,4 тисячі українців, це люди з тяжким і середньотяжким перебігом хвороби.

Ліжковий фонд для хворих на коронавірус в Україні вже заповнений наполовину, повідомив на брифінгу 28 жовтня міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

На сьогодні для таких хворих підготовлено 40 тисяч ліжко-місць, зайняті - 25,4 тисячі. Максимальна кількість місць - 52 тисячі.

«На сьогоднішній ранок на лікарняних ліжках перебувають 25 424 пацієнти - це люди, у яких або вже підтверджено COVID-19 методом ПЛР, або люди з клінічними проявами, з підозрою на COVID-19. І всі ці пацієнти мають або середньої тяжкості, або тяжкий перебіг хвороби », - заявив Степанов.

За його словами, триває перепрофілювання лікарень в регіонах - під «коронавірусні» щодня перепрофілюють по дві-чотири медичні установи.

Дивитися з 2:11 хвилини.

Читайте також: Через коронавірус у кожному регіоні буде перепрофільовано від 2 до 4 лікарень

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 грудня. Вишам країни рекомендували перейти на дистанційне навчання, а школам - відправити учнів на канікули з 15 жовтня. З понеділка, 26 жовтня, в Україні діє нове карантинне зонування.

Як і прогнозували експерти, з настанням осені ситуація із захворюваністю на коронавірус почала погіршуватися. У деяких областях України лікарні перевантажені ковідними пацієнтами, МОЗ розпочав підготовку тимчасових госпіталів для хворих на коронавірус.

Докладніше про те, що повинна зробити влада, а що - люди, читайте в матеріалі Алли Котляр «COVID-19: боротьба вручну» для читачів ZN.UA.