UA / RU
Підтримати ZN.ua

КВУ закликав Кабмін розблокувати кошти коронавірусного фонду для прибирання виборчих дільниць на другому турі виборів

Також в КВУ просять передбачити належну кількість засобів захисту.

Розблокувати кошти ковідного фонду для надання належної кількості засобів захисту і прибирання виборчих дільниць на другому турі виборів мерів у тих містах, де він буде проводитися, закликала Всеукраїнська громадська організація "Комітет виборців України", передає " Інтерфакс-Україна".

Відзначається, що Кабмін прийняв план протиепідемічних заходів, проте не передбачив належну кількість засобів захисту і засоби на прибирання дільничних виборчих комісій.

"Вчора у нас мала місце ситуація, коли Кабінет міністрів прийняв план протиепідемічних заходів, але соромно за цей план нам громадянами, і нам виборцям. Попереду нас чекає другий тур виборів в містах. Ми закликаємо Кабінет міністрів України розблокувати кошти коронавірусного фонду. Йдеться про відносно невелику сумі коштів. Передбачити належну кількість засобів захисту, відповідно до рекомендацій головного санітарного лікаря, і що важливо - передбачити кошти на прибирання дільничних виборчих комісій", - сказав глава КВУ Олексій Кошель.

За його словами, в медичних установах це робили зусиллями працівників цих установ, десь прибирали члени комісій, вони виконували роль не тільки членів ДВК, а й технічних працівників.

Читайте також: "ОПОРА" та КВУ оцінили проведення місцевих виборів в Україні

Нагадаємо, 25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Громадяни обирали депутатів районних, сільських рад, селищних і міських голів у всіх 24 областях країни.

ЦВК вже опрацювала 100% даних щодо явки, згідно з якими, на місцевих виборах проголосували 36,88% виборців. Зокрема, віддали свій голос понад 10,5 млн українців.

Після закриття всіх виборчих дільниць, о 20:00 25 жовтня, стали відомі дані екзит-полів з результатами голосування в низці великих міст.

Детальніше про те, хто, як і для чого бере владу в обласних центрах України 25 жовтня, читайте в передвиборному проекті ZN.UA "Країна по поличках" (українською та російською мовами).