UA / RU
Підтримати ZN.ua

Які пріоритети у жителів Херсона напередодні місцевих виборів

Жителі міста розповіли, за кого вони готові проголосувати.

Відомо, що в Херсоні досить специфічні настрої. Це сумний місто-рекордсмен.

За даними опитування IRI, проведеного компанією Info Sapiens, 71% городян переконані, що їхнє місто розвивається в неправильному напрямку, і тільки 14% вважають, що все йде так, як треба.

Згідно з проведеним опитуванням стало відомо, що 83% не довіряють чинному меру Володимиру Миколаєнко. На цьому тлі, згідно з опитуванням, близько 47% жителів Херсона довіряють президенту України Володимиру Зеленському.

Потрібно відзначити, що велика частина жителів південного міста вважає, що Зеленський веде Україну в неправильному напрямку. Таких громадян згідно з проведеним опитуванням в Херсоні 56%.

Потрібно відзначити, що багато в чому це відбулося через трагедію, пов'язаної з Катериною Гандзюк. Багато жителів року досі не можуть оговтатися від того, що сталося.

Судячи з усього, від удару, пов'язаного з цією трагедією, не оговтався не тільки мер Миколаєнко, чиїм радником була активістка, але і місто.

Читайте також: Країна по поличках. ОДЕСА

Статистика свідчить, що Херсон ніби втратив орієнтир розвитку, руху вперед. Зараз 42% городян вважають, що їхнє життя більше залежить від центру, від влади в Києві.

На питання, чому ви не будете голосувати на місцевих виборах, 19% відповіли, що їм не подобається жодна з партій, 17%, що у них немає довіри до виборчого процесу, а 11% мешканців Херсона вважають, що їх голос нічого не вирішує.

Цікаво розділилися голоси виборців - мешканців Херсона у відповіді на питання, за кого б ви проголосували, якби вибори відбулися зараз: кандидат Ігор Колихаєв набрав би 37%, а ексмер «регіонал» Володимир Сальдо 18%. Таким чином, ці кандидати є основними.

Це важливо ще й тому, що згідно з опитуванням 38% жителів Херсона все ще покладаються на місцеву владу і чекають від неї позитивних змін у своєму житті.

Опитування проведене соціологічною компанією Info Sapiens на замовлення Міжнародного республіканського інституту (IRI). Дані збиралися в місті Херсон 25-28 сентября 2020 методом телефонного інтерв'ю (CATI). Розмір вибірки становить n = 600 постійних жителів міста віком від 18 років. Вибірка є репрезентативною. Статистична похибка не перевищує 4%.

Повну версію матеріалу в форматі лонгріда, можна подивитися тут.

Матеріал «Країна по поличках. Херсон» публікується в рамках нового проекту ZN.UA «Країна по поличках», присвяченого місцевим виборам в Україні. Весь проект доступний на українській і російській мові.