UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фігурантка справи Шеремета прийшла на зустріч до Офісу президента - ЗМІ

Яна Дугарь прийшла зі своїм адвокатом.

Підозрювана у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета військовий медик Яна Дугарь 19 червня прийшла в Офіс президента разом зі своїм адвокатом. Як повідомили в прес-службі Офісу президента, Дугарь зустрілася з представниками Консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України.

Фахівці Ради не втручаються в роботу судів або правоохоронних органів, але на основі аналізу конкретних справ можуть надавати юридичну підтримку в конкретних випадках або вносити пропозиції щодо вдосконалення законодавства.

"Головне її (ради - ред.) завдання - провести детальний аналіз всіх кримінальних справ і судових вироків з 2014 року проти ветеранів та громадських діячів, які боролися з російською агресією і стали жертвами свавілля чиновників, правоохоронців, несправедливих рішень суддів або недосконалості законодавства", - йдеться в повідомленні, передає "Радіо Свобода".

За даними ОП, у зустрічі також взяли участь керівник Офісу президента Андрій Єрмак і його заступники Андрій Смирнов і Роман Машовець.

Про результати зустрічі в ОП не повідомили.

Читайте також: Вбивство Шеремета: адвокати Дугарь передали клопотання про закриття справи

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час прес-конференції до другої річниці свого президентства заявив про те, що не знає, хто вбив журналіста Павла Шеремета. Однак, за його словами, є ймовірність, що до вбивства журналіста могли бути причетні особи, пов'язані з контррозвідкою. Зеленський також не виключив відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, якщо буде доведено, що справа про вбивство журналіста Павла Шеремета була сфабрикована.