UA / RU
Підтримати ZN.ua

Двоє суддів зі справи Стерненка про "один патрон" подали у відставку

Вища рада правосуддя погодила звільнення суддів.

Судді Одеського апеляційного суду Альбіна Кадегроб та Вадим Прибілов, які розглядали апеляційну скаргу Стерненка та Демчука в справі про викрадення депутата Щербича, подали у відставку, повідомляють порядок денний ВРП та пресслужба ВРП. Вища рада правосуддя погодила звільнення.

Зазначається, що на 10 червня запланований розгляд матеріалів про звільнення суддів з посад за загальними обставинами: у зв’язку з поданням заяви про відставку Кадегроб Альбіни Іванівни – судді Одеського апеляційного суду та Прібилова Вадима Михайловича – судді Одеського апеляційного суду.

Згодом стало відомо, що ВРП погодила їхнє звільнення. Про пичини подання заяв про відставку наразі не відомо.

Читайте також: Стерненка звільнили з-під варти

23 лютого Приморський суд Одеси визнав активіста Сергія Стерненка винним в “викраденні людини заради заволодіння 300 гривнями” і засудив його до 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Сторона захисту відразу ж заявила, що подаватиме апеляцію.

Вирок Стерненку спровокував масові протести в Києві й інших містах України. Під Офісом президента зібралися кілька тисяч людей. На Банковій відбулися сутички з поліцією, 17 осіб затримали. Організатори акції заявили про її безстроковий характер.

У 2015 році Стерненку оголосили підозру у викраденні Сергія Щербича, члена партії "Довіряй ділам" Геннадія Труханова. Активіст нібито організував викрадення депутата, щоб заволодіти його коштами. Крім свідчень потерпілого, інших доказів у слідства не було.

Судді Одеського апеляційного суду Альбіна Кадегроб та Вадим Прибілов були у складі колегії суддів Одеського апеляційного суду, які 31 травня скасували вирок за розбій у справі проти Сергія Стерненка й Руслана Демчука за обвинуваченням у викраденні й катуванні місцевого депутата Сергія Щербича навесні 2015 року. Проте Стерненко отримав умовний термін за статтею про зброю.

Детальніше про справу Щербича, у викраденні й катуванні якого звинуватили Стерненка, читайте в матеріалі Інни Ведернікової "Справа Стерненка. Хроніки реваншу".