UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні з'явився перший рослинний стейк власного виробництва

Альтернатива тваринному м'ясу скоро з'явиться в декількох ресторанах країни.

Українська компанія Green Go анонсувала перший рослинний стейк GreenBeefSteak, повідомляє «БЖ». Власники компанії розповідають, що їхній стейк - це альтернатива цілісному шматку м'яса тваринного походження.

Як відзначає ITC.ua, до складу GreenBeefSteak входять тільки натуральні інгредієнти: питна вода, соєвий білок, кукурудзяний крохмаль, пшеничний білок, соняшникова і кокосове олія, харчова сіль, харчові волокна, дріжджовий екстракт, буряковий сік, ферментований рис, лимонна кислота і веганський ароматизатор смаженого м'яса. Тому цей продукт підходить як вегетаріанцям, так і веганам.

Один стейк GreenBeefSteak складається з 160 грамів рослинного м'яса. А головний акцент в компанії роблять на ідентичності рослинного стейка яловичині тваринного походження.

В Green Go додали, що незабаром їхню продукцію можна буде спробувати в деяких ресторанах України. В яких саме і коли - не уточнюють. Інформацію про вартість і харчову цінність продукту в компанії не надали.

Читайте також: Держстат: В Україні значно впало виробництво молока, м'яса та яєць

Інтерес до синтетичного м'яса зростає в усьому світі. Так, минулого року Сінгапур дозволив американському стартапу Eat Just продавати вирощене в лабораторії куряче м'ясо. Продовольче агентство країни заявило, що штучна курятина Eat Just відповідає стандартам безпеки для використання в наггетсах, що відкриває шлях до початку комерційного використання продукції американської компанії.

А бізнесмен і філантроп Білл Гейтс висловив упевненість, що багатим країнам варто перейти на споживання штучної яловичини, відмовившись від виробництва натуральної. Необхідність відмови від натуральної яловичини Гейтс пояснив проблемою c викидами метану, який продукує велика рогата худоба.