UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українка Світоліна вперше у кар'єрі вийшла до третього кола турніру Великого Шолома

Остання представниця України в одиночному розряді Australian Open впевнено розправилася зі своєю суперницею, вийшовши у третій раунд змагань.

19-річна українка Еліна Світоліна, яка на сьогоднішній день є першою ракеткою України, вперше у своїй кар'єрі вийшла до третього кола турніру серії Великого Шолома.

У другому раунді Australian Open їй вдалося без особливих проблем розібратися з місцевою тенісисткою Олівією Роговскі - 6:4, 7:5.

Таким чином, після вильоту у другому раунді Олександра Долгополова, що поступився французу Шарді, Світоліна залишається єдиною представницею України в одиночному розряді Відкритого чемпіонату Австралії.

Наступною суперницею молодої українки може стати 13-та сіяна американка Слон Стівенс. Однак тій для цього слід спочатку обіграти хорватку Айлу Томляновіч. До речі, Томляновіч, так само як і Світоліна в Україні, у себе на батьківщині вважається новою зіркою. У той же час чорношкіра Стівенс, не маючи жодного титулу WTA, піднялася у рейтингу завдяки кільком успішним виступам на великий турнірах - зокрема, у Мельбурні-2013 вона пройшла до півфіналу. Звичайно, їй вже в своєму юному віці не уникнути порівнянь з сестрами Вільямс.

Що стосується Світоліної, то для неї виступи в Австралії можуть стати гарним доробком перед довгим сезоном - не тільки в плані набору очок для рейтингу, а цього вона вже досягла успіху (за вихід у 3-й раунд дають чистих 160 балів), а й у психологічному настрої. Адже коли, якщо не зараз, починати псувати нерви фаворитам і показувати стабільну гру з середняками!

Нагадаємо, що в першому колі Світоліній вдалося вибити сіяну тенісистку - росіянку Світлану Кузнєцову, яка свого часу посідала друге місце у світовому рейтингу.

Відзначимо, що матчі третього кола розпочнуться 17 січня, а Світоліна вийде на корт 17-го числа. !zn

Читайте також:

Сергій Стаховський у напруженій боротьбі поступився у фіналі турніру у Сіднеї

US Open: українка Світоліна сенсаційно вибила з боротьби 17-ту ракетку турніру

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна планує увірватися у топ-30 до кінця сезону

Еліна Світоліна реабілітувалася за невдачі українців на Australian Open