UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ФФУ поки не визначилися, чи подавати апеляцію на дискваліфікацію "Львів Арени"

Рішення ФІФА дискваліфікувати львівський стадіон може бути оскаржено в Спортивному арбітражному суді в Лозанні.

У Федерації футболу України поки не визначилися, чи буде оскаржено рішення Дисциплінарного комітету ФІФА від 27 вересня 2013 року, згідно з яким Україна проведе перший домашній матч відбіркового турніру ЧС-2018 без глядачів, а стадіон "Арена Львів" буде дискваліфіковано на п'ять років.

Для цього, повідомили у ФФУ, необхідно отримати мотиваційну частину рішення ФІФА.

Нагадаємо, 26 листопада у ФІФА розглянули апеляцію України на рішення, однак у підсумку її було відхилено. Тепер же у Федерації можуть зважитися на подання ще однієї апеляції - до Спортивного арбітражу у Лозанні.

ТАКОЖ: Дискваліфікацію "Арени Львів" ініціювали у Федерації футболу України, - ЗМІ

У Міжнародній федерації футболу відзначили, що покарання поширюється на львівський стадіон лише на поєдинки під егідою організації, іншими словами матчі відбірного турніру Євро-2016 можуть відбутися на арені. Проте це лише у випадку, якщо УЄФА окремо не розглянуть рішення ФІФА і не застосують так званий принцип солідарності, повідомляє джерело у ФФУ.

Нагадаємо, після матчу відбору на ЧС-2014 Україна - Сан-Марино, ФІФА відкрила дисциплінарне розслідування щодо поведінки український вболівальників на трибунах львівського стадіону. Згодом "Арену-Львів" рішенням ФІФА було дискваліфіковано до 2018 року, а матч Україна-Польща мав відбутися без глядачів. Однак незабаром ФІФА припинило своє рішення до подання апеляції.

Незабаром після подання українською стороною апеляції дію рішення було призупинено, тому два домашні матчі відбіркового турніру збірна України зіграла за підтримки глядачів. !zn

Читайте також:

Збірні Хорватії та Греції уникли "українського" покарання від ФІФА

У "Дніпрі" пригрозили подати на "Металіст" до Спортивного суду в Лозанні

"Металіст" має намір подати апеляцію до Верховного суду Швейцарії на рішення CAS