UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суперники українців у Лізі Європи відправили своїх тренерів у відставку

Слідом за Андре Віллашем-Боашем з "Тоттенхема" позбувся роботи і головний тренер "Валенсії" Мірослав Джукіч.

Керівництво іспанської "Валенсії", яка зустрінеться з київським "Динамо" в рамках 1/16 фіналу Ліги Європи, відправило у відставку головного тренера Мирослава Джукіча.

Про своє рішення у левантійському клубі оголосили на спеціально зібраній прес-конференції. Причиною звільнення сербського тренера стали незадовільні результати команди у чемпіонаті Іспанії: майбутній суперник киян займає в іспанській Прімері лише 9-те місце з 20 очками в активі, тоді як у лідерів - мадридського "Атлетіко" і "Барселони" - по 43 пункти.

Джукіч зазначив, що не розуміє, чому у клубі ухвалили рішення припинити співпрацю саме в цей момент, однак побажав своїй вже колишній команді удачі. Зазначимо, що Джукіч очолив "кажанів", а саме так називають "Валенсію", влітку 2013 року.

Примітно, що напередодні було відправлено у відставку наставника ще однієї команди, яка зустрінеться з українським клубом в 1/16 фіналу Ліги Європи. Португалець Андре Віллаш-Боаш більше не буде тренувати лондонський "Тоттенхем", який зустрінеться з "Дніпром".

Лондонці займають в чемпіонаті англійської Прем'єр-ліги 7-ме місце, випереджаючи навіть чинного чемпіона "Манчестер Юнайтед", залишаючись при цьому найуспішнішим тренером команди в історії (53 відсотки виграних матчів). Однак це не завадило керівництву клубу припинити співпрацю з португальцем.

Якщо додати до цього перехід головного тренера "Вікторії" Павела Врби на роботу у збірну Чехії з 2014 року, намічається цікава тенденція: суперники українців змушені пережити зміни у тренерських штабах напередодні відповідальних матчів. Тим більше, що й опонент "Чорноморця" - французький "Ліон" - переживає зараз далеко не найкращі часи зі своїм наставником Ремі Гардом.

Нагадаємо, що матчі 1/16 фіналу Ліги Європи відбудуться 20 і 27 лютого 2014 року. Перші поєдинки усі українські клуби, крім "Шахтаря", проведуть на своєму полі. !zn

Читайте також:

Букмекери вважають "Шахтар" одним з претендентів на перемогу в Лізі Європи

Суркіс пояснив, чому не звільнив Блохіна після перших невдач його "Динамо"

Ярмоленка і Коноплянку визнано найкращими футболістами України 2013 року

Фоменко вважає проведення об'єднаного чемпіонату недоцільним