Ліга Європи: "Дніпро" програв "Фіорентині" боротьбу за перше місце в групі

Поділитися
Ліга Європи: "Дніпро" програв "Фіорентині" боротьбу за перше місце в групі © moskva.com
Дніпропетровці відкрили рахунок, але не зуміли втримати перемогу у матчі, який вже нічого не вирішував з точки зору подальшого просування по турнірних сходах.

Дніпропетровський "Дніпро" поступився у заключному поєдинку групового турніру Ліги Європи італійській "Фіорентині" 1:2 і посів друге місце в групі Е.

Обидві команди пройшли в 1/16 фіналу ЛЄ, однак флорентійці будуть мати преференції при жеребкуванні плей-офф - італійцям дістанеться номінально більш слабкий суперник.

В іншому поєдинку групи румунський "Пандурій" зіграв внічию 0:0 з португальським "Пасушем". Таким чином, румунська команда фінішувала на четвертому місці, португальська - на третій.

Жеребкування 1/16 фіналу відбудеться 16 грудня в швейцарському Ньоні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що одеський "Чорноморець" виграв в гостях у ПСВ 1:0 і також вийшов у плей-офф Ліги Європи.

Матч у Флоренції міг обернутися для "Дніпра" мажорним завершенням непоганого осіннього сезону. По-перше, виграти перше місце в групі в боротьбі з титулованим суперником дорогого коштує, по-друге, думки про те, що ти явно маєш перевагу над майбутнім опонентом за більш відповідальною стадії змагань, завжди приємно.

Однак для реалізації подібних планів дніпрян слід було перемагати "фіалок". Вже на 13-й хвилині Євген Коноплянка разом з Русланом Ротанем спорудив гол, пробивши здалеку у притаманному для себе стилі. По гарячих слідах "Дніпро" міг збільшити рахунок, тим більше, що українська команда володіла ігровою перевагою. Але поступово господарі прийшли в себе і під завісу першого тайму зрівняли рахунок. Колумбієць Хуан Куадрадо навісив з флангу і його передачу головою замкнув Хоакін.

Після перерви на полі тривала напружена боротьба, деколи футболісти занадто жорстко діяли один проти одного. На жаль, але суддя в таких епізодах зробив більше реверансом у бік італійської команди. Та й дніпряни часом виглядали немов юнацька команда проти маститого суперника.

При такому настрої був забитий переможний для "Фіорентини" гол - Куадрадо безперешкодно отоборал м'яч у суперника в боротьбі, обвів Ротаня і пробив. Денис Бойко був не готовий до подібного повороту і пропустив.

Тільки після пропущеного голу "Дніпро" прокинувся. Однак вилитою агресії і ігровий думки не вистачило українцям, щоб хоча б піти від поразки.

Таким чином, "Фіорентина" двічі з рахунком 2:1 обіграла суперника в рамках групового турніру Ліги Європи.

Нагадаємо, що о 22:00 ще один представник України в лізі Європи - київське "Динамо" проведе свій заключний поєдинок у групі. Динамівцям буде протистояти австрійський "Рапід". !zn

Читайте також:

Скаути "Ювентуса" потрапили на один з найгірших матчів за участю Ярмоленка і Коноплянки

Руслан Ротань пройшовся по легіонерам "Металіста": у них тільки долари в очах

Зозуля продовжив контракт з "Дніпром", залишивши ні з чим "Динамо" і "Металіст"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі