UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Реал" підтвердив підписання найдорожчого футболіста світу

Гарет Бейл офіційно став гравцем "Королівського клубу". Валлієць став не тільки найдорожчим футболістом у себе на батьківщині, але й увійшов до трійки найбільш гучних трансферів за всю історію футболу.

Валлійський атакуючий півзахисник Гарет Бейл офіційно затверджений як футболіст мадридського "Реала". За різною інформацією за його трансфер з лондонського "Тоттенхема" мадридський клуб заплатить 99 мільйонів євро.

Британець підписав із "Королівським клубом" шестирічний контракт.

Як повідомляє іспанське видання Marca, трансфер півзахисника Гарета Бейла з "Тоттенхема" у "Реал" став найдорожчим в історії футболу. Ціна валлійця перекрила суму, заплачену мадридцями за перехід форварда "Манчестер Юнайтед" Кріштіану Роналду. Португалець і теперішній прямий конкурент британця за місце у складі в 2009 році був проданий в Іспанію за рекордні 93,4 мільйона євро.

"Сподіваюся, вболівальники зрозуміють, чому я обрав приголомшливу можливість продовження кар'єри. "Тоттенхем" назавжди залишиться у моєму серці. Впевнений, що цей сезон буде успішним для них. Зараз я з нетерпінням чекаю на відкриття нового захоплюючого розділу в моєму житті - початку гри за мадридський "Реал", - прокоментував свій переїзд до Мадрида Бейл.

Відзначимо, що спочатку керівництво "шпор" в особі президента Леві вимагало від "Реала" заплатити за свого футболіста більше 100 мільйонів євро, називаючи навіть суми у 120 мільйонів. Однак, коли у "Королівському клубі" засумнівалися в необхідності придбання Бейла, Леві і Ко відразу ж пішли на поступки.

Характерно, що трансфер Бейла став не тільки найдорожчим за всю історію світового футболу, але й одним з найбільш обговорюваних останнім часом. По-перше, на гравця довгий час претендували МЮ та "Челсі", по-друге, а це, мабуть, найголовніша тема, довгий час мало хто міг зрозуміти, у чому ж унікальність гравця і чому він коштує таких шалених грошей.

Так, Бейл - швидкісний гравець, який вміло користується своєю швидкістю і своїми фізичними даними в організації атак і забиванні голів. Але з іншого боку, у "Реала" є той же Кріштіану Роналду, та й платити за футболіста, ще не проявив себе на міжнародній арені, рішення досить ризиковане.

Але завищеній ціні є пояснення, принаймні одне з: президент "Реала" Флорентіно Перес любить гучні купівлі, тим більше, що нещодавно "галактікос" програли боротьбу за одного з найбажаніших футболістів в Європі бразильця Неймара. І не кому-небудь, а злому конкуренту і ворогові - "Барселоні".

До того ж, купівля нового гравця популярним клубом - завжди хороший маркетинговий хід: офіційні футболки з ім'ям Бейла, до речі, почали продаватися в одному з інтернет-магазинів за кілька днів до офіційного представлення британця. Безсумнівно, з приходом Бейла "Реал" може розраховувати на суттєву порцію фінансових вливань у дохідну частину бюджету.

Що стосується "Тоттенхема", то на думку багатьох фахівців, відхід Бейла був необхідний його команді: партнери валлійця часто губилися на його тлі, повністю віддаючи ініціативу своїй зірці. А силових гравців з гарними фізичними даними та ще й з задатками вінгера (флангового гравця) на Туманному Альбіоні достатньо. Очевидно і те, що Бейл зуміє підняти футбол в Уельсі, де найбільше люблять регбі, на новий виток популярності - після поступово затемнення зірки Райана Гіггза з МЮ.

Зазначимо, що Бейл буде отримувати досить скромні за мірками світових зірок гроші - 170 тисяч фунтів на тиждень. !zn

Читайте також:

"Парі Сен-Жермен" підвищить "непристойну" зарплату Ібрагімовича до 16 млн євро на рік

"Реал" і "Манчестер Сіті" оголосили "трансферну війну" "Барселоні"

Уейн Руні не допоможе збірній Англії у матчі з Україною